X

Vartojimo kreditas dabar išduodamas laikantis griežtų reikalavimų

Elektroninėje erdvėje finansinių? paslaugų? pasirinkimas yra milžiniškas. Siūlomas tiek vartojimo kreditas, tiek gyvybės draudimas, tiek A?vairios atsiskaitomosios sąskaitos ir t.t. Verta pabrėžti, kad Lietuvoje iki šiol viena populiariausių paslaugų laikomos būtent internetu išduodamos paskolos. Jas panorėję gauti asmenys tiesiog turi atitikti tam tikras sąlygas ir privalo turėti galimybę greitai pervesti simbolinį vieną centą į banko sąskaitą. Pabrėžtina, kad vartojimo kreditai šiuo metu negali būti išduodami tam tikroms asmenų grupėms. Tai liečia bedarbius, prasiskolinusius ar tiesiog negaunančius jokių pajamų. Lietuvoje paskolų sektorius yra akylai stebimas priežiūros institucijų, kurios be kita ko, skiria baudas už mokumo vertinimo nuostatų pažeidimus.

Vartojimo kreditas turi būti išduodamas neperžengiant nustatytų kreditingumo vertinimo ribų.

Dar prieš kelerius metus kredito įstaigos galėjo savarankiškai vertinti asmenų mokumą, tačiau dabar jos turi tai daryti laikantis įstatymų bei Lietuvos banko skelbimų mokumo vertinimo nuostatų. Jeigu pažeidimai yra padaromi akivaizdžiai, tai priežiūros institucijos itin greitai į tai sureaguoja. Tiesa, priežiūros institucija, kuri prižiūri skolinimo veiklą, yra būtent Lietuvos bankas. Jeigu jums reikalingas vartojimo kreditas, tai iškart turėtumėte patys įvertinti savo skolų grąžinimo galimybes. Jeigu skolinatės matydami, kad ko gero nepavyks laiku mokėti įmoką, tai tiesiog be reikalo gaištate laiką. Kreditai dirbantiems užsienyje be jokių išlygų irgi siūlomi laikantis teisės aktų.

Kiekviena kredito įstaiga privalės pati paskaičiuoti ar pasirinkta kliento paskola bus sėkmingai grąžinama iš jo gaunamų pajamų. Jeigu po skaičiavimų paaiškėja, kad asmuo negalės vykdyti įsipareigojimų tinkamai, tai kredito bendrovė negalės šduoti paskolos.

Dabar vartojimo kreditas internetu išduodamas keliose vietose.

Jeigu galvojate imti vartojimo paskolą, tai turėtumėte žinoti, kad mūsų šalyje tokius kreditus išduoda ne tik greitųjų paskolų įmonės, bet ir kiti kreditoriai. Tai būtų tarpusavio skolinimo platformos, privatūs paskolų teikėjai ar netgi komerciniai bankai. Internetu išduodamos paskolos yra populiaresnės todėl, kad jas asmenys gauna daug greičiau. Internete sutaupoma daug laiko ir pinigų, nes klientams niekur vykti nereikia visai. Jeigu jus domina tokios paskolos, tai pirmiau pasidomėkite visomis esančiomis akcijomis, nes jos šiuo metu yra be galo naudingos.

Juozapas :