X

Rekuperatoriai – vienas populiaresnių šildymo pasirinkimų

Šildyti patalpas galima įvairiausiais būdais ir tuo įsitikinti spėjo tie, kurių namuose yra sumontuoti rekuperatoriai. Tai įrenginiai, kurių esminė paskirtis yra šildyti patalpas kiek kitokiu nei tradicinius būdu. Šių įrenginių veikimo principas yra paprastas – patalpose naudojamas oras (šiluma) yra įtraukiamas į įrenginį, šiluma perduodama į tam tikrą sekciją ir laikomas rezervas. Tuo pat metu, oras imamas ir iš lauko. Esmė ta, kad namuose esantis šiltas oras yra filtruojamas, o pats įrenginys sutaupo nemažai kaštų, nes tenka šildyti ne iš karto iš lauko paimamą orą, o kartu imant tą patį orą iš patalpų. Tiesiog, tokia sistema leidžia efektyviai sumažinti išmetamų kenksmingų dalelių kiekį, leidžia sutaupyti nemažai elektros energijos ir t.t. Tad, jeigu apie tokią šildymo sistemą galvojate ir jūs, tuomet reikėtų plačiau viskuo pasidomėti.

Rekuperatoriai gali būti naudojami tiek namuose, tie butuose. Šiuos įrenginius, aišku, būtina sumontuoti tinkamai, tačiau tokį darbą atlikti gali tikrai ne kiekvienas. Pagrindinis šių šildymo įrenginių trūkumas ir yra tas, kad jų patys pirkėjai negali sumontuoti neturėdami tam tikrų žinių. Kaip bebūtų, perkant tokią įrangą dažniausiai siūlomos ir montavimo paslaugos. Aišku, jeigu montavimo paslaugos nėra siūlomos, tuomet gali tekti samdyti specialistus. Be abejo, atskiriems specialistams teks mokėti pinigus. Tačiau, jeigu yra galimybė, stenkitės viską pirkti vienoje vietoje, nes tokiu būdu galbūt bus paprasčiau gauti papildomą nuolaidą.

Ieškant kokybiškos įrangos, patartina iš pradžių apsidairyti elektroninėje erdvėje. Čia rasite ne vieną el. parduotuvę, kurioje prekiauja patalpų šildymo įranga. Daugelis el. parduotuvių turi ir savo meistrus, kuriems pavesta atlikti montavimo bei aptarnavimo darbus. Taipgi internete raiste daugiau informacijos. Nemaža dalis pardavėjų suteikia visas konsultacijas nemokamai. Viskas ką jums reikia padaryti, tai tiesiog jiems patiekti informaciją apie savo būstą ir esamu poreikius.

Pabrėžtina, kad rekuperatoriai neturėtų būti pasirenkami per skelbimų portalus. Kai kuriais atvejais, galima apsigauti pataikant ant sukčių. Geriausia būtų rinktis el. parduotuves, nes jos turi nemažai patirties, žinių ir puikių specialistų komandas, kurios viską atliks taip, kaip jūs norite.

Juozapas :