X
    Categories: Patarimai

Praktiški patarimai iš profesionalių keliautojų lūpų

Didžioji dauguma žmonių nėra gimę tobulais keliautojais. Dažniausiai visa tai ateina su patirtimi. Pradžioje darome daugybę kvailokų klaidų – pro akis praleidžiame autobusą, bendraudami su vietiniais to nė nenorėdami pasielgiame nemandagiai, nepasidomėję kultūriniais skirtumais peržengiame neleistiną ribą, iššvaistome daugybę pinigų nereikalingiems pirkiniams ir suklumpame daugybėje kitų vietų. Tačiau nuolatos keliaujant, vieną dieną jūs imate prisitaikyti prie greitai besikeičiančios aplinkos, daugybės kitataučių žmonių, įvairių kultūrų ir galiausiai jaučiatės lyg žuvis vandenyje.

Tačiau norint, kad šis procesas taptų spartesnis ir lengvesnis, visuomet verta pasinaudoti patyrusių keliautojų patarimais, tokiu būdu taip pat išvengiant daugybės brangiai kainuojančių klaidų.

  1. Lėktuvų bilietus pirkite internetu. Jei lėktuvo bilietus pirksite oro uosto bilietų kasose, labai tikėtina, kad gerokai permokėsite. Tuo tarpu šiandien pigūs lėktuvų bilietai internetu yra didžiosios dalies keliautojų pats efektyviausias pasirinkimas. Tai ne tik pigu, tačiau ir labai nesudėtinga, kadangi pigius lėktuvų bilietus galite įsigyti pasinaudojus savo kompiuteriu, planšete arba išmaniuoju telefonu – bet kuriuo jums patogiu metu.
  2. Visada turėkite nedidelį ir kokybišką rankšluostį. Niekada negalite žinoti su kokiomis situacijomis jums teks susidurti keliaujant. Nedidelis rankšluostis jūsų kuprinėje neužims daug vietos, o juo galėsite pasinaudoti tiek paplūdimyje, tiek ir pikniko metu ar tiesiog norėdami nusivalyti prakaitą.
  3. Įsigykite nedidelį, tačiau patvarų kelioninį krepšį/kuprinę. Jei keliaujate į pažintinę kelionę, neapsunkinkite savęs sunkiu ir didelių gabaritų bagažu. Žmonės kelionių metu būna linkę įsigyti ne vieną naują daiktą, todėl jei pradėdami savo kelionę kuprinėje turėsite daug laisvos vietos, kelionės pabaigoje joje sutalpinsite visą tai, ką būsite įsigiję. Be to, kompaktiška ir lengva kuprinė nevaržys jūsų judesių ir jūsų neapsunkins.
  4. Kelionėje turėkite tik pačius būtiniausius drabužius. Nemanykite, kad vienos ar kelių savaičių kelionei jums prireiks penkių skirtingų megztinių, šešių kelnių, penkiolikos marškinėlių ir daugybės kitų drabužių. Į kelionę leidžiatės tam, kad pailsėtumėte ir pamatytumėte naujus kraštus, o ne tam, kad kas keletą valandų keistumėte savo įvaizdį. Su savimi pasiimkite tik patogius ir praktiškus drabužius.
  5. Su savimi turėkite banko kortelę ir grynųjų pinigų. Galbūt save priskiriate naujosios kartos žmonių kategorijai, todėl esate linkę nenaudoti grynųjų pinigų, tačiau toks geriausiai tinka gyvenant savo kasdieniu gyvenimo ritmu. Tuo tarpu keliaujant būtina pasirūpinti tiek banko kortelėmis, tiek ir grynaisiais pinigais. Ne kiekvienoje prekyvietėje ar jums aktualias paslaugas teikiančiose bendrovėse aptarnaujama kortelėmis, todėl grynieji pinigai visuomet padeda apsisaugoti nuo galimų papildomų nepatogumų.
  6. Bent kartą į kelionę leiskitės visiškai vieni. Tokiu atveju jūs apie save sužinosite kur kas daugiau nei bet kuriuo kitu būdu. Be to, jūs tapsite visiškai nepriklausomi ir savarankiški. Nors tai jums gali nuskambėti labai primityviai, vis dėlto tai yra tiesa. Keliaudami vieni jūs būsite priversti patys spręsti netikėtai iškylančias problemas, užmegzti naujas pažintis, planuoti kelionės maršrutą ir atlikti dar daugybę kitų užduočių, kurios jus užgrūdins ir suteiks jums labai daug neįkainojamos patirties.
  7. Nebijokite naudotis žemėlapiu. Pastebima, kad kai kurie pradedantieji keliautojai gėdijasi kelionės metu naudotis žemėlapiu. Tačiau supraskite, kad kur kas blogiau yra pasimesti svetimoje šalyje ir nežinoti, kokį kelią reikėtų pasirinkti. Nesibaiminkite atrodyti kaip turistas – juolab, juk tokiu ir esate.
Diskusija :