X

Paskolų refinansavimas bankuose tikrai padeda sumažinti įmokų sumas

Galvojate kokioje bendrovėje reikėtų kreiptis dėl skolų perkėlimo? Blogai mąstote – paskolų refinansavimas bankuose turėtų būti jūsų prioritetu. Tiesiog, tokiose vietose skolinimosi sąlygos yra žymiai palankesnės. Kadangi refinansavimas ir yra susijęs su skolinimusi, vadinasi jums reikia ieškoti mažiausių palūkanų. Būtent komerciniai bankai ir siūlo mažiausias palūkanas Lietuvoje. Žinoma, tai nereiškia, kad dėl mažų palūkanų bus lengva gauti refinansavimo paslaugas. Kai kuriais atvejais, o tiksliau – dažnai atvejais klientai tokia paslauga negali pasinaudoti dėl jų prastos finansinės padėties. Tad, ką verta žinoti tiems, kuriuos domina paskolų refinansavimas bankuose?

Nei vienas bankas neturi teisės išduoti paskolos bedarbiui asmeniui. Tai liečia vartojimo, refinansavimo bei kitus kreditus. Bedarbiai asmenys negali gauti paskolų dėl šalyje galiojančių teisės aktų ir Lietuvos banko skelbiamų mokumo vertinimo nuostatų. Tokie asmenys, paprasčiausiai neturės iš ko padengti įmokų. Tai yra didžiausią riziką keliantys asmenys. Tad, jeigu esate bedarbis asmuo, tikrai nereikėtų domėtis skolinimosi procedūromis, nes jos jums nebus prieinamos.

Paskolų refinansavimas bankuose yra skirtas tik tiems asmenims, kurių finansinė padėtis yra gera. Tai reiškia, kad asmuo turi gauti reguliarias pajamas, kurios nebūtų per mažos. Taip pat asmuo negali turėti tiek įsipareigojimų, kad būtų pažeidžiami įstatymai. Galiausiai, verta atsižvelgti į bankų ir kitų kreditorių reikalavimus dėl reputacijos – jeigu prieš kažkiek laiko negrąžinote skolų, vadinasi skolintis iš naujo negalėsite.

Paskolų refinansavimas bankuose yra naudingas tik atsakingiems asmenims, kurie tiesiog nori sumažinti skolas ir tiek. Bankai pateikia gana geras sąlygas, o svarbiausia – esant užstatui, tos sąlygos dar labiau gerėja. Tad, jeigu yra galimybė, refinansavimo atveju turėtumėte bandyti bankui pateikti užstatą. Į tai jis tikrai atsižvelgs ir galbūt dar labiau sumažins metinę palūkanų normą.

Norint, kad senas skolas būtų lengviau grąžinti, jums reikia koncentruotis į mėnesio įmokas. Jums reikia rinktis tokias paskolas, kad mėnesio įmokos būtų mažesnė nei mokamos dabar. Jos sumažėja dėl mažesnių palūkanų arba tiesiog prailginus grąžinimo terminą. Tad, labiausiai reikia dairytis į ilgalaikes paskolas siūlančius bankus.

Juozapas :