X

Paskola verslui: kelias, įgyvendinant svajonę

Norint pradėti savo kelią, paskola verslui tampa patogiu tramplinu, siekiant turėti pradines investicijas. Joks verslas neprasideda nuo nulio, reikia pinigų pačiai pradžiai. Reikia pirkti įrankius, diegti technologijas, nuomoti ar pirkti vietą, reikia transporto, tvarkytis visus pirmuosius steigimo dokumentus, ten sumokėti, samdyti žmones ir mokėti pirmąsias algas, pradžioje daugiau investuoti į reklamą… Taigi, kur gauti pinigų tai pirmajai pradžiai? Čia ir pasitarnauja paskola verslui. 

Rinkitės verslą veikloje, kurią mylite 

Pirmiausia galvokite apie sritį, kurioje norite tą verslą daryti. Ar tai bus paskola verslui su užstatu, ar kitoks būdas gauti pinigų pradinei investicijai, pradžioje susitelkite į pačią veiklą. Gal jums atrodo, kad dabar verta investuoti į bitkoinus, nes tą rodo tendencijos. Tačiau, kur yra jūsų širdis? Pasirinkę investuoti į sritį, kurią mylite, niekada nepralošite. Net jeigu ir verslas nesieks aukštumų, jūs visada dirbsite darbą su meile. Rinkitės verslą, kuris būtų labai artimas jūsų mėgstamai sričiai. Jūs ją gerai išmanote ir natūraliai visada norėsite ja domėtis, todėl tai bus efektyvu. 

Iš pradžių viską gerai suplanuokite 

Prieš siekiant paskolos verslui su nekilnojamojo turto įkeitimu, pasidarykite gerą verslo planą. Strategijos turėjimas yra privalomas dalykas. Tik strategija leidžia įgyvendinti savo planus. Turite pagalvoti, kokie bus veiklos vykdymo etapai ir laukai, kas juose svarbiausia. Kiekvienam atvejui apgalvoti apie ir blogiausią baigtį, kaip jūs suvaldysite rizikas arba krizines situacijas. Viską suplanavus, taip pat skaičiuokite ir, ką reikia įsigyti, kokių tiksliai kaštų tai verslo pradžiai jums reikia. Tuomet jau galėsite galvoti ir kokia paskola verslo pradžiai būtų geriausia.

Skolinkitės ten, kur patogiausia 

Taigi, ateis laikas, kada pradėsite kelti klausimą, kaip gauti paskolą verslui pradėti. Ir paaiškės, kad alternatyvų yra įvairių. Tačiau turbūt geriausia paskola naujam verslui bus iš greitųjų kreditų įmonių. Čia nereikės įrodinėti, kad jūsų verslas bus geras. Čia nereikės išvis atskleisti, kam skolinatės. Gausite pinigų, kurių jums reikia, ir padarysite tai, ką ketinate padaryti. Žinoma, iš pradžių turėsite atitikti tam tikrus esminius kriterijus, kad jums ta paskola būtų suteikiama. 

Nedarykite visko patys: samdykite specialistus 

Galvokite, kad paskola verslo pradžiai neturi būti per maža. Gal atrodo, kad reikia labai nedaug, ir tai leis padaryti viską, ką norite. Tačiau nepamirškite, kad nesate visų reikalų specialistas, ir labai dažnai yra kur kas geriau patikėti kitiems profesionalams tam tikrus darbus. Nesate auksarankis, galintis viską padaryti tobulai – tam tikrus dalykus geriau padaryti galbūt gali kiti žmonės. Juk jūs turbūt išmanote vieną, na gal dvi sritis. Tad nesugadinkite verslo nuo pat pradžios, negailėkite pinigų gerų specialistų pasamdymui. 

Negailėkite reklamai 

Kam dar reikėtų negailėti verslo pradžioje? Viešinimui ir reklamai. Tai gal nebus reklama per televizorių ar stotelių stenduose, bet tam tikra reklaminė kampanija turėtų būti atliekama. Pavyzdžiui, vieno reklaminio ploto stotelėje nuoma savaitei Vilniuje kainuoja apie 250 eurų. Reklama per radiją kainuoja pigiau, reklama per televizorių brangi. Pigesnė reklama – kokybiškai ir kūrybiškai atlikta interneto reklama. Labai svarbu ir pasirinkti tokias reklamos priemones, kad su jomis būtų pasiekiamos būtent tos auditorijos, kurios būtų jūsų klientai.

Teikite kokybiškiausias paslaugas

Aišku, geriausia reklama – tai kokybiškas paslaugų teikimas. Kad ir kuo užsiimtumėte, darykite taip, kad kokybe tai pranoktų visus kitus esamus variantus. Taip užsitikrinsite didžiausią paklausumą.

Marius :