Apie vilnieA?iA? maitinimosi A?proA?ius per pietA? pertraukA�

vokieA?iA? virtuvA�Daugelis A?moniA?, gyvenanA?iA? ir dirbanA?iA? Lietuvos didmiesA?iuose, keliauja pietauti ir renkasi kavines ar restoranus. Labiausiai pasirenkamas vietas lemia 3 kriterijai: tai patiekalA? kainos, siA�lomo maisto skonis ir kokybA� bei vieta. NatA�ralu, kad A?mogus, kuriam pietA? pertraukai skirta vos 30-60 min., vien norA�damas papietauti nevaA?iuos A? kitA� miesto galA�. Tad greta didA?iA?jA? biurA? visuomet galima rasti vienA� ar kelias maitinimo A?staigas a�� valgyklas, kavines, restoranus ir taip toliau.

PatiekalA? kainos

A?monA�s, kad ir kokie turtingi bA�tA?, nori sutaupyti, tad jie pietauti kasdien neis ten, kur kainos uA? vienA� valgA? a�� karA?tA� patiekalA� a�� varijuoja tarp, pavyzdA?iui, 30 ir 40 litA?. Optimali kaina uA? dienos pietus (karA?tA� patiekalA� ir sriubA�) turA�tA? bA�ti maA?daug 10-15 Lt, ypatingi dienos pietA�s neturA�tA? kainuoti daugiau nei, pavyzdA?iui, 20 litA?. Bene pigiausiai pavalgyti ar uA?kA�sti galima kepyklA�lA�se, spurginA�se, kur arbatos, sultinio pudelis ir dvi spurgos, bandelA�s, kibinas ar panaA?A�s valgiai nekainuoja daugiau 4-6 litA?. TaA?iau toks maistas yra kaloringas ir nepriskiriamas prie sveiko maisto, tad piktnaudA?iauti bandelA�mis nevertA�tA?. Kai kuriems A?monA�ms pavalgyti uA?tenka tik sriubos su skrebuA?iu, kiti A?monA�s per pietus mA�gsta ypaA? pavalgyti soA?iai, taigi renkasi sriubA�, karA?tA� patiekalA�, gA�rimA� bei desertA�. Tad dienos pietA�s Vilniuje kainuoja labai skirtingai a�� nuo keliA? iki keliA? deA?imA?iA? litA?.

DaA?niausiai pasirenkami patiekalai

DaA?niausiai pietums perkami jautienos, viA?tienos, kiaulienos, A?uvies patiekalai. YpaA? populiarA�s A?vairA�s kepsniai, uA?kepA�lA�s. ReA?iau pietums A?monA�s renkasi A?uvies, bulviA? patiekalus, nors, A?inoma, lietuviA?kieji cepelinai tinka ir patinka daugeliui nepaisant paros meto. Pastebima, kad A?iltuoju metA? sezonu populiariausi dienos pietA�s Vilniuje tampa A?altibarA?A?iA? sriuba ir kokios nors salotos. Taigi galima daryti prielaidA�, kad mitybos A?proA?ius lemia metA? laikas. Kai karA?ta, norisi lengvesnio ir lengviau virA?kinamo maisto, o kai A?alta, A?monA�s mielai suvalgo ir A?A? tA� riebesnio. A?inoma, skiriasi A?moniA? A?proA?iai, pomA�giai, tad skiriasi ir jA? uA?sakomi dienos pietA�s. Taip pat patiekalA? sotumas priklauso ir nuo darbo pobA�dA?io a�� kaA?in, ar statybininkas bA�tA? sotus vien tik suvalgA�s lA�kA?tA� sriubos ar lapiniA? salotA?.