1 puslapis iš 3 123 PaskutinisPaskutinis
Rodomi rezultatai 1 iki 10 iš 24

Tema: Alternatyvus rūkymas,arba E-cigaretė

Naujas veidas
    Nuo
    Feb 2010
    Žinutės
    5

Alternatyvus rūkymas,arba E-cigaretė

Sveiki.
    Tiesiog,manau,kad Lietuvoje šiuo klausimu kalbama per mažai ir neteisingai.Todėl norisi kažkaip užpildyt šią spragą.
    Manau,kad forume lankosi nemažai protingų žmonių ir tūrėsime apie ką pakalbėt.
    Gogle paieškoje įvedę e-cigarete,ir ieškodami Lietuviškuose tinklapiuose,rasime nemažai informacijos šiuo klausimu ir atrodytu,kad viskas čia aišku,bet dauguma šios informacijos yra pasenusi,arba neteisinga,Daugeliu atveju šališka,arba tik reklaminė ir tikros reikalo esmės neatskleidžia.Daugelis mano,kad tai tiesiog naujas žaisliukas,kiti,kad nauja narkomanijos rušis,treti,kad tai labai kenksminga arba atvirkščiai,kad labai gerai.Bet viskas taip ir lieka neaišku.Taigi pabandysime išsiaiškint kas tai yra ir su kuo valgoma.
    Trumpai apie save ir kodėl tuo susidomėjau.
    Rūkau 27m.Per tą laiką nė karto neesu bandęs mesti.Surukau po 1-1,5 pokelio per dieną pigių cigarečių,tipo ST george,Partner ir pan.Tiesa prieš kokį pusmetį bandžiau mažint rukymą naudodamas stiprų Nicoret,bet nesekmingai.Apie 3 mėn.,kol kramtydavau gumą,kokias 2-3 val rūkyt nenorėdavau,bet kiek gi gali kramtyt?Be to ir mėtos skonis man nepatinka,o kitokio nėra.Teko mest gumą į šalį ir gryžt prie cigariukų.Rūkyt patinka ir dėl to nesigailiu.Be to,gal jau ir vėlu.Bet visada jaučiu diskonfortą susidurdamas su nerūkančiais.o ypač pastaruoju metu,kai vyksta masinis atsisakymas nuo rūkymo ir draudimas tai daryt viešose vietose.
    Taigi netyčia internete pamačiau tokį daiktą,kaip elektroninė cigaretė ir tuo labai susidomėjau.Beabejo nusipirkau ir pabandžiau.Ir...labai nusivyliau.Dūmas kažkoks kitoks,malonumo jokio.Taigi mečiau į šoną ir vėl paėmiau savo seną gerą tabako lazdelę.Tačiau ir ji man pasirodė labai neskani.Dar neskanesnė,nei elektroninė.Taigi pamažu,o iš tikro netgi nelabai,per 3 dienas visiškai atsisakiau analoginių.
    Žinoma,visą tą laiką intensyviai ieškojau informacijos internete,susiradau daug benraminčių užsienyje,sužinojau tikrai nemažai,todėl turiu ką pasakyt ir noriu tuo pasidalint su bendraminčiais čia Lietuvoje.Na,o kas nieko nežinot,bet domitės,paaiškinsiu.Ir ,kaip sakoma:"100 dienų prezidentui-labai mažai,bet 100 dienų rūkaliui-labai daug",Todėl manau turiu ką pasakyt.Man lengviau bus,jei aš atsakinėsiu pats į savo klausimus,į kuriuos kažkada neradau atsakymo.Manau,kad panašūs kyla ir pas jus.

1.Taigi ,kas gi yra ta E-cigarete?
    Visu pirma,tai ne tai apie ką rašo visur.Pirmiausia tai nėra cigaretė.Tai yra elektroninis nikotino inhaliatorius skirtas alternatyviam rūkymui.Tiksliau netgi ne rūkymui,o garų įkvėpimui.Ir kuo jis labiau panašus į tikrą cigaretę,tuo prastesnis tas aparatas..Geriau jau jis būtų panašus į cigarą,ar pypkę,nors gali būt ir bet kokios kitokios priimtinos,ar dar nevisai formos.Turiu net 4 skirtingus modelius ir,jei įdomu,galiu pasidalint jų charakteristikom.Arba netgi padaryt apžvalgą.
    2.Kaip veikai E-cigaretė?
    Veikia labai paprastai.Yra baterija,atomaizeris(tiksliau kaitinimo elementas,veikiantis elektrinės plytelės principu)ir konteineris užpildui(kartridžas).Pati savaime cigaretė garų neskleidžia,tam reikia užpildo.Internete jis vadinamas E-liquid,arba E-juise.Na,arba gatavi kartridžai,kurių patariu nepirkt.Be to užpildą aparatui galima pasidaryt pačiam.Ir tam nereikia didelio chemijos žinojimo.
    3.Kiek kainuoja alternatyvus rūkymas?
    Čia priklauso nuo rūkančiojo.Aš suvartoju apie 2-2,5ml per dieną.Tai yra daug.Bet ir rūkiau daug :-) Lietuviškais pinigais,tai būtų nuo 0,7 iki 2,8 lt.už mililitrą.Tai priklauso nuo to kur pirksite.Lietuvoje brangiausiai,Anglijoje pigiau,Kinijoje pigiausia(net su pristatymu).
    4.Kur pirkt?
    Pirkti galima visusr,kur jomis prekiaujama,bet nepatariu to daryt Lietuvoje,ir iš rankų.Kainos nesąmoningos ir prekiaujama pigienom ,kurios jau išeina iš rinkos.Jei domina,galiu duot nemažai adresų,kur pirkti yra saugu ir pigu.(net su pristatymu,pigiau nei pas mus)Tiesa pagrinde tik užsienyje.
    5.Ar "rukyti"E-cigaretes sveika?
    Kol kas to niekas tiksliai nežino.Ilgalaikis poveikis,kol kas nėra žinomas,bet,kad tai yra sveikiau nei tikros cigaretės traukimas,tuo,beveik niekas neabejoja.Tuo neabejoju ir aš ir tie mano draugai,kurie jau perėjo prie naujo būdo gauti nikotino.Jaučiuosi,tarsi visai nebūčiau rūkęs.
    Žinoma FDA,jau spėjo rast kenksmingų medžiagų ir apie tai viešai pareiškė,bei kaikur ir bando uždraust elektronines cigaretes,bet tai tiesiog irgi gali būt labai didelė kažkieno įtaka.Manau suprantat kieno ir apie tai nekalbėsim.
    6.Ko negalima daryt su E-cigarete?
    Negalima duot vaikams.Rūkyt "ant durniaus".Nepult rukyt,jei nerūkote ir nerukyt,jei tikrai norite mest iškart ,o ne palaipsniui.
    7.Kodėl geraiu naudotis E-cigarete,nei rūkyti paprastas?
    Dėl daugelio priežaščių.
    Pirmiausia ji nesmirdi kitiems ir tau.Nėra viso to,kas susieję su rukymu blogają prasme.LABAI skanu rukyt.Jei aparatas veikia gerai ir naudoji pakankamai gerą užpildą,tai yra be galo malonus pojutis.jokia cigaretė to neduos.Galima naudoti visur.Dabar aš"rūkau",prie teliko, lovoje,prie kompo ir pan.Sąmoningai nevartoju žodžio"rukyti".jis čia nevisai tinka.Tu tesiog kvepuoji garais,kurie kitiems ir tau panašūs į dūmus,todėl visdar jautiesi rūkorium :-) Pigiau,švariau.SVEIKIAU.Ir kad ir ką besakytų FDA,ar telikas,bei mokslininkai.jei pats jautiesi geriau,reiškia tai yara sveikiau.Visi mes žinom apie tikro rūkymo žalą,bet cigaretes visviena pardavinėja,nors visiem aišku,kad tai negerai.

Registruokis ar prisijunk ir panaikink šią reklamą!

Tiesa iš pradžiu sunkoka įprast prie ilgesnio užsitraukimo,kitokio skonio,ir kitokio jausmo parūkius.Bet po keletos dienų pripranti.Parukius nėra jokio sunkumo,kuris lieka po cigaretės.Net ir intensyviai "rūkant"visą parą(man kartais tenka dirbt naktim)jokio nemalonaus spaudimo krūtinėje nėra.
    labai patarčiau tiems,kurie daug ir seniai rūko.Nepatikėsit,bet tai veikia ir jums.
    8.Kas negerai toje cigaretėje?
    Reklama skelbia,kad jums nebereikės peleninių,žiebtuvėlių,degtukų.Taip to tikrai neraikės,BET jums reikės švirkštų,vienkartinių nosinaičių,dantų krapštukų,ar "grafkių".Išmoksite skaičiuoti užsitraukimus ir lašus,kuriuos suvartojate.Krausite baterijas ir lauksite,kol jos užsikraus.Pasijausite tarsi narkomanai,ar ligoniai vartojantys vaistus :-)

Taigi iš esmės,naujas rūkymo būdas yra labai paprastas.mums tiesiog siūloma vietoje tabako vartoti cheminį junginį,kuris sudarytas iš propilengliukolio(70),glicerino(25)ir kvapų ekstrakto,naudojamo maistui.Nikotino mišinyje gali ir nebūti.Arba būti pagal norą nuo 0 iki 36ml.
    Ar tai sukelia kokią priklausomybę.Manau,kad kažkam gali,kažkam ne.Sprendžiame patys.Bet,kad tai yra lengviausiais būdas mesti rukyti tabaką,tuo įsitikinau pats.Ypač tiems,kurie rūko dėl nikotino.

Labai norėčiau,kad diskusijoje atsirastų žmonių,kurie irgi bando ,ar jau rūko e-cigaretes.Pasidalinkime patirtim.

Dalyvauja
    Nuo
    Oct 2009
    Žinutės
    43

Asmeniškai man tai nėra priimtina,rūkau ,ne tam ,kad rūkyčiau,o tam ,kad atsipalaiduočiau. Ir praleisčiau laiką su cigarete,jei supranti apie ką aš..

Naujas veidas
    Nuo
    Feb 2010
    Žinutės
    5

Matyt esi dar jaunas ir nesupranti,kad tas tavo atsipalaidavimas kažkada virs įpročiu.Ir jai manai,kad lengvai jo atsikratysi,klysti.Nors ,jai rūkai neseniai,dar ne vėlu mest.
    EC skirta netau.Ji skirta tiems,kas yra labai priklausomas,nuo cigaretes.Kitaip tariant be jos negali gyvent.Ir tikrai nevisi būdai mest rukyt yra veiksmingi.Aš galėčiau paaiškint,kodėl sunku mest rukyt,bet,manau čia tas niekam neįdomu.Arba visi mano,kad viską žino apie rukymą ir jo žalą,arba jiems to nereikia žinot.
    Ir man labai keista,kad niekas nedrysta dalyvaut šioje temoje.Negi visiems viskas aišku?

Dalyvauja
    Nuo
    Oct 2009
    Žinutės
    43

na man 21 ir rukau jau 6metus,taip tai man įprotis tačiau jo nepakeis tavo siūlomos nikotino dozės.

Naujas veidas
    Nuo
    Feb 2010
    Žinutės
    5

Pirmiausia aš jų niekam nesiūlau,nepardavinėju ir neparduosiu.Aš tiesiog noriu padiskutuot tuo klausimu ir pasidalint savo patirtim.Jei tau neidomu,gali rukyt ką tik nori,bet tu kenki ne tik sau.O tai mane visada labiausiai ir nervino.
    Žmogaus teisė yra apsispręst,kas jam geriau,bet tuo jis neturi daryt žalos kitam.Aš tau nepasakosiu apie pasyvų rukymą.Per daug naivu.Bet galiu papasakot,kodėl sunku mest rukyt ir kodėl apie tai beveik niekur nerašo ir nesako,taip,kaip yra.Jei,žinoma įdomu?

Naujas veidas
    Nuo
    Jun 2009
    Žinutės
    14

idomu pasakok

Dalyvauja
    Nuo
    Oct 2009
    Žinutės
    43

Citata irmis rašė Peržiūrėti žinutę
    Pirmiausia aš jų niekam nesiūlau,nepardavinėju ir neparduosiu.Aš tiesiog noriu padiskutuot tuo klausimu ir pasidalint savo patirtim.Jei tau neidomu,gali rukyt ką tik nori,bet tu kenki ne tik sau.O tai mane visada labiausiai ir nervino.
    Žmogaus teisė yra apsispręst,kas jam geriau,bet tuo jis neturi daryt žalos kitam.Aš tau nepasakosiu apie pasyvų rukymą.Per daug naivu.Bet galiu papasakot,kodėl sunku mest rukyt ir kodėl apie tai beveik niekur nerašo ir nesako,taip,kaip yra.Jei,žinoma įdomu?

įdomu,papasakok

Dažnai pasisvečiuoja jaded avataras
    Nuo
    Apr 2009
    Vieta
    far far away
    Žinutės
    754

Na taip, sutaupai pinigų ir netaip žaloja sveikatą, Logiškas sprendimas rūkantiems. Bet man paaiškink vieną dalyką, kokia išvis logika rūkyme? Racionali nauda?

Dalyvauja
    Nuo
    Oct 2009
    Žinutės
    43

Citata jaded rašė Peržiūrėti žinutę
    Na taip, sutaupai pinigų ir netaip žaloja sveikatą, Logiškas sprendimas rūkantiems. Bet man paaiškink vieną dalyką, kokia išvis logika rūkyme? Racionali nauda?

Pinigų nelabai sutaupai,mano brolis metė rūkyti ir galiu patvirtinti ,kad kiek pinigų neprarūkai,tiek jų pravalgai. vienintelis išlošimas yra sveikatos sąskaita

Naujas veidas
    Nuo
    Feb 2010
    Žinutės
    5

Citata Death3 rašė Peržiūrėti žinutę
    įdomu,papasakok
    Kodėl sunku mesti rukyt?Sunku todėl,kad rukymas susideda iš daug priklausomybių ir įpročių.Nelygu kiek ir kodėl žmogus rūko,nuo to ir priklauso,kaip greitai jis gali mest rūkyt.Rukoriui mest rukyt nėra tas pats,kas nustot graužt nagus,ar spjaudyt per kairį petį.Rukymas,tai gyvenimo būdas,ar net jo dalis.Todėl atsisakyt visko ir iš karto yra labai sunku.Kenčia ne tik rūkorius,bet ir šeima,o kartais ir aplinkiniai.Pradėjus rukyt ,per ilgą laiką žmogaus organizmas pripranta prie to ir prisitaiko.Pasikeičia jo įpročiai ir poreikiai.Netgi pasikeičia jo imuninė sistema ir lytinių lastelių dauginimasis.Organizmas tampa KITOKS.Todėl,kai kurie rukantys gyvena ne ką mažiau už nerūkančius.O metus rūkyt jis sunkiai atsistato į pradinę padėti.Organizmas patiria stresą ir nežino,kaip jam elgtis.Ar laukt tų kenksmingų medžiagų,ar taikytis prie kitokių.Todėl negalima metinėt rukyt.Reikia,mest ir viskas.Be to rūkymo priklausomybę sudaro ir viskas,kas su tuo susiije.Nikotinas pirmiausia,po to socialiniai reiškiniai ir galiausiai įpročiai.Ir viso to atsisakyt vienu metu yra begalo sunku.Jei tu gali lengvai atsisakyt vieno,tai sunku kito ir pan.Aš pažystu daug žmonių,kurie metė rukyt,bet iki galo,taip ir neatprato nuo to. Vat tam ir sukurta e-cigarete.Jau vien perėjus prie jos yra didelis rūkoriaus pasiekimas.Tada jau galima keist įpročius,rūkymo tvarką ir pan.Galiausiai visai pamiršus paprastą cigaretę,galima mažint ir elektroninę.Prie jos sunkiau priprast,nei prie analoginės.Bet verta,jei sunku mest paprastai.

Citata jaded rašė Peržiūrėti žinutę
    Logikos nėra.Ir naudos irgi.Kaip ir gaugelyje dalykų kuriuos mes darome gyvenime.Bet tai yra gyvenimo dalis.Ir ji nėra pati geriausia.Todėl jos reikėtų atsisakyt ir patart kitiems to nedaryt.

Na,o jei kas sumastėt įsigyt tokį daiktą.Pažiūrėkit koks jis tūrėtų būt.Čia,kaip minimum. YouTube - The Janty Ego
    O,nuo ko pradėt klauskit.

Panašios temos

1. Smilkstanti cigaretė
    Parašė Markas forume Kinas, filmai
    Atsakymų: 0
    Paskutinė žinutė: 11-13-2010, 10:36 AM
  2. DNS - Alternatyvus butinųjų mokytojų ruošimo koledžas
    Parašė promotion forume Mokslas, išsilavinimas
    Atsakymų: 0
    Paskutinė žinutė: 09-09-2009, 04:40 PM
  3. Rūkymas
    Parašė s4bas forume Įvairios diskusijos
    Atsakymų: 102
    Paskutinė žinutė: 11-23-2008, 11:50 AM
  4. Rūkymas žudo
    Parašė fish forume Grožis ir sveikata
    Atsakymų: 31
    Paskutinė žinutė: 07-01-2008, 04:15 PM
  5. Mergina ir cigaretė
    Parašė pirkejas forume Vaikinų landynė
    Atsakymų: 1
    Paskutinė žinutė: 03-13-2007, 03:00 PM

Šios temos raktažodžiai

Žinučių rašymo taisyklės

• Negalite kurti naujų temų
  • Negalite atsakyti į temas
  • Negalite įkelti priedų
  • Negalite keisti savo pranešimų
  •  

Receptai Anekdotai, juokingi video Variklio remontas

SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.